Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Το συστημικό ΑΚΕΛ και η ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Η επιλογή της παραμονής στην ευρωζώνη και της υποταγής της οικονομίας της Κύπρου στη δανειακή σύμβαση και τα αλλεπάλληλα μνημόνια λήφθηκε από όλο το πολιτικό κατεστημένο μέσα σε ένα πνεύμα συζήτησης περί καλής ή κακής σύμβασης.
Μόνο το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ είχε την ξεκάθαρη πρόταση επιστροφής σε εθνικό νόμισμα και εθνικοκοινωνική ανασυγκρότηση της οικονομίας και του κράτους.
Μετά τις προεδρικές εκλογές , το ΑΚΕΛ θυμήθηκε να κάνει αντιπολίτευση και πρότεινε την επιστροφή στη λίρα χωρίς να υποστηρίξει σθεναρά την θέση αυτή και να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση νομισματικής ανεξαρτησίας στις παρούσες συνθήκες.
Το ΑΚΕΛ με λίγα λόγια συνέργησε προεκλογικά στο να συρθεί η Κύπρος στη γραμμή των μνημονίων που έχουν σαν κεντρικό στόχο τους την αναστήλωση του τραπεζικού συστήματος και την ενδυνάμωση της ληστρικής ολιγαρχίας .
Το ΑΚΕΛ έδειξε με αυτή τη πολιτική συμπεριφορά πως αποτελεί μέρος του ολιγαρχικού συστήματος που το στηρίζει στις κεντρικές του δομικές αποφάσεις και το αντιπολιτεύεται στις περιφερειακές του εκδηλώσεις.
Το ΑΚΕΛ είναι ένας καρνάβαλος στο άρμα της ολιγαρχίας , στολισμένος με κόκκινα αστέρια και σφυροδρέπανα .
Όπου ο κομουνισμός ως κρατικός καπιταλισμός της νομεγκλατούρας , που συμμορφώνει το λαό με ψυχιατρεία , με καταναγκαστικά έργα και φυλακές , απορροφήθηκε από τον ιδιωτικό καπιταλισμό της ληστοσυμμορίτικης συμβιωτικής σχέσης κράτους και ολιγαρχίας.
Εντός αυτής της συστημικής αριστεράς τα λαϊκά παραγωγικά στρώματα διαιωνίζουν την υποταγή τους στο σύστημα .
Η άποψη η δική μας είναι πως χρειάζεται μια νέα αντισυστημική αριστερά που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα ολόκληρης της παραγωγικής βάσης της κοινωνίας , από την ατομική εργασία μέχρι την βιομηχανία , ενάντια στο παρασιτικό αστικό κράτος και στην χρηματοπιστωτική ολιγαρχία που μέσω του κράτους παίρνει στα χέρια της την διεύθυνση της εθνικής οικονομίας μαζί με την άσκηση στυγνής τοκογλυφίας.
Η νέα αριστερά , είναι η εθνικιστική αριστερά που εκτός από το λαϊκό οικονομικό σύστημα όπου προτάσσει , εδράζει την κοινωνία πάνω στις αρχές του εθνοφυλετισμού.
Η ΝΈΑ ΑΡΙΣΤΕΡΆ αναδύεται στην ιστορικό-πολιτική μας πραγματικότητα , εκτός απο την πολιτική πρόταση της πάνω στα άμεσα προβλήματα , ως μια νέα ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ που προτείνει νέες δομές εξουσίας και νέες δυνατότητες θέσμισης της κοινωνίας.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.