Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ο χρηματοπιστωτικός αυτοκρατορισμός και οι σύμμαχοι του


Ο φιλελευθερισμός ως αποκύημα του διαφωτισμού πέθανε μέσα στο αστικό κράτος που δημιουργήθηκε σε αντικατάσταση της ταξικής απολυταρχίας των παπάδων και των ολίγων παροικούντων των παλατιών , ιπποτών , μεγαλοπορνών και περουκοφόρων .
Το αστικό κράτος άφησε τις πύλες ανοικτές στην επάνοδο της ολιγαρχίας υπό την μορφή της συνεργασίας του τραπεζίτη με τον κομματάρχη και τον ιερέα των χριστιανικών δογμάτων σε Ευρώπη και Αμερική.
Όπου οι τοπικές “εθνικές” τυραννίδες επιβιώνουν κάτω από την ομπρέλα προστασίας του διεθνούς τοκογλυφικού αυτοκρατορισμού.
Οι τοπικές ολιγαρχίες έχουν ως κύριο έργο τους την υποταγή της συνείδησης των υπηκόων ή προβάτων ή ψηφοφόρων τους και την καταστολή κάθε μορφής δημιουργικής ελευθερίας.
Ο χρηματοπιστωτικός αυτοκρατορισμός στην έπαρση του και στη προσπάθεια του να εξαλείψει κάθε μορφή αντίστασης κυρίως πνευματικής που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πολιτικό κίνημα με στόχο την λαϊκή εξουσία, θέλει να εκμηδενίσει κάθε θετικό στοιχείο που ο φιλελευθερισμός οικειοποιήθηκε από την αναγέννηση και τον διαφωτισμό. Το έργο αυτό φαίνεται να το έχει αναλάβει η ακροδεξιά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης , έχοντας ως εξουσιαστική προμετωπίδα της την επιβολή “εθνικών” ταυτοτήτων υπό την σκιά των χριστιανικών δογμάτων και το ρόπαλο του τρόμου και του φόνου.
Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται κατανοητή και η στοχοποίηση του αρχαίου ελληνισμού και της ελευθερίας που ανέδειξε , του προσώπου και της αυτοθεσμιζόμενης και αυτεξούσιας πόλης.
Σε αυτές της αρχές οφείλουμε να ορθώσουμε εμείς οι Έλληνες τα οχυρά της αντίστασης μας στο νέο κύμα αναβίωσης του μεσαιωνικού σκοταδισμού.
Στην υποστασιακή ελευθερία του προσώπου και στην αμφισβήτηση της ταξικής εξουσίας των μεγαλοαστών και των δορυφόρων τους πρέπει να ορθώσουμε τα οχυρά της αντίστασης μας ενάντια στην ντόπια και διεθνή τυραννία του χρηματοπιστωτικού συστήματος , ενάντια στις ορδές της διάλυσης ή παραμόρφωσης της εθνικής και φυλετικής μας ταυτότητας , ενάντια με λίγα λόγια στον παπαδισμό , στον αριστερό εθνομηδενισμό και στον δεξιο-ακροδεξιό “εθνικο”-παραμορφωτισμό που είναι χειρότερος του εθνομηδενισμού διότι μας επιστρέφει στο σκότος και τον τρόμο που ο ιερέας και ο μελανοχίτωνας θα ασκήσουν πάνω στην κοινωνία.
Οι Έλληνες φιλόσοφοι και ποιητές αλλά και οι Ευρωπαίοι στοχαστές που ακολούθησαν πάνω στη ελληνική γραμμή , αποτελούν το πνευματικό βάθος της αντίστασης μας.
Πόλεμος υπεράσπισης των αξιών της υποστασιακής ελευθερίας του προσώπου και της εθνικοκοινωνικής αυτοθέσμισης και κυριαρχίας.

Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.