Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ενάντια στην Δ.Δ.Ο και το διχοτομικό στάτους κβο


Όπως εξελίσσονται τα πράγματα στο κυπριακό , είτε θα πάμε προς μια λύση Δ.Δ.Ο., με την σύμφωνη γνώμη των δύο κοινοτήτων που όρισε το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης , είτε προς μια κατάσταση ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ και ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ χωρίς λύση.
Αυτό το τελευταίο , ως ένα βαθμό ικανοποιεί και τους διχοτομιστές και των δύο πλευρών.
Τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ( Μ.Ο.Ε.) έχουν σαν στόχο να δημιουργήσουν μια κατάσταση συνεργασίας με το κατοχικό μόρφωμα που να μπορεί να “δουλέψει” ακόμα και χωρίς την λεγόμενη μετεξέλιξη στην ΔΔΟ.

Ο λόγος που οι τούρκοι κατακτητές δεν άφησαν να προχωρήσουν τα ΜΟΕ , είναι γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το θέμα με το φυσικό αέριο. Όταν θα είναι όλα έτοιμα για την εκμετάλλευση του , αμέσως θα αποδεχθούν τα μέτρα , ενώ μέχρι τότε θα έχουν αναβαθμίσει το μόρφωμα τους διεθνώς.
Ο λαός που ακολουθεί τις δύο τυραννίδες σε βορρά και νότο φαίνεται να συναινεί σε αυτή την εξέλιξη των πραγμάτων από την οποία θα επωφεληθούν οι ολίγοι , οι τραπεζίτες , οι πολιτικοί και οι δορυφόροι τους . Αγνοεί ο λαός και ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στη παραγωγική βάση ότι θα μετατραπούν σε είλωτες δύο ολιγαρχιών σε βορρά και νότο που από τη μια θα λιβανίζεται από τους παπάδες “αντιπροσώπους” του θεού και από την άλλη από τους μουλάδες “ αντιπροσώπους” του θεού.
Η μόνη σωτηρία για τον εργαζόμενο λαό είναι να στηρίξει την πρόταση του ΕΔΗΚ για μετάβαση σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που θα εδράζεται στην ισότητα των πολιτών , χωρίς θρησκευτικο-ρατσιστικούς διαχωρισμούς και ποσοστοτικές συμμετοχές σε εξουσία και δημόσιο.
Ένα ενιαίο εκλογικό σώμα , ένας λαός , που μέσα από λαϊκούς θεσμούς θα διαφεντεύει την εργασία του και θα ασκεί κυριαρχία στην πατρίδα του , σβήνοντας κάθε ίχνος κατοχής , εποικισμού , προσφυγιάς και μετοίκησης σε ένα κράτος κυρίαρχο χωρίς εγγυητές και χωρίς περιορισμούς στην αυτοδιάθεση του.
Όμως αυτή η πρόταση προσκρούει στα συμφέροντα των δύο ολιγαρχιών που εξουσιάζουν την Κύπρο σε βορρά και νότο ενισχυμένες στο βορρά από τους τούρκους εισβολείς και εποίκους και στο νότο από τους εγγλέζους και την ευρωπαϊκή ένωση.
Οπότε η πρόταση μας περιορίζεται στους οπαδούς και αποδέκτες της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και στις δύο πλευρές . Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ενάντια στην Ομοσπονδία και την Διχοτόμηση αλλά και στην συνεταιριστική τροποποίηση του στάτους κβο.
Αν ένας ικανός αριθμός πολιτών που δεν αποδέχονται το μάντρισμα στις ζυριχικές κοινότητες των “ελληνοκυπρίων” ή “τουρκοκυπρίων” πιστέψει στην λύση της πραγματικής δημοκρατίας , τότε θα μπορέσει να ανατρέψει τα σχέδια των δύο ολιγαρχιών και να ανοίξει μια καινούρια προοπτική.
Όλοι οι νόμιμοι πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας μπορούν να ζήσουν ειρηνικά σε μια πραγματική δημοκρατία που θα σέβεται και τις εθνικές διαφορές και τις θρησκευτικές , χωρίς να διαχωρίζει τον λαό και το εκλογικό σώμα σε θρησκευτικο-ρατσιστικές κοινότητες .
Αν δεν κατορθώσουμε να ζήσουμε σε μια πραγματική δημοκρατία , τότε τα παιδιά μας θα καταδικαστούν να ζήσουν σε μια συνεχή αντιπαλότητα σε ένα τερατώδες μόρφωμα που θα καταλήξει και πάλι στην αναζήτηση νέων αγνοουμένων και νέων νεκρών την ώρα που οι ξένοι θα διαφεντεύουν την πατρίδα μας .

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.