Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Λουκάς Σταύρου : Η Αμερικανόδουλη πολιτική Αναστασιάδη και το φυσικό αέριο

Η υπόθεση του φυσικού αερίου της κυπριακής ΑΟΖ , υπό την πολιτική διαχείριση της Αμερικανόδουλης κυβερνήσεως Αναστασιάδη θα καταλήξει σε δραματική οικονομική αποτυχία και θα περιέλθει στα χέρια των εταιριών εξόρυξης με μηδενικό όφελος προς την κυπριακή δημοκρατία.
Η αιτία αυτής της καταστροφής θα είναι η ανταγωνιστική σχέση που καλλιεργεί ήδη η Αμερική και Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στη Ρωσία ως προμηθεύτρια χώρα.
Τούτο σημαίνει πως οι τιμές πώλησης του φυσικού αερίου προς την Ε.Ε., θα πάρουν την κατιούσα του ανταγωνισμού σε σημείο που η εξαγωγή του δικού μας φυσικού αερίου θα καλύπτει μετά βίας τα έξοδα εξόρυξης.
Μοναδική λύση είναι η συνεργασία της κυπριακής κυβερνήσεως με την Ρωσία , ώστε να επιτευχθεί ένας ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ που δεν θα απέχει από την λογική του καρτέλ.
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος απαιτείται πλήρης έλεγχος της ΑΟΖ από την κυπριακή κυβέρνηση.
Διότι μέσα από μια λύση τουρκοσυνεταιρισμού τον κύριο λόγο θα τον έχει η Τουρκία οπότε και θα επιβάλει τις δικές της επιλογές στο θέμα.
Επίσης η υποταγή της Κύπρου στην τρόικα και τα μνημόνια της θέτει ήδη υπό ξένο έλεγχο την κυπριακή ΑΟΖ και συγκεκριμένα υπό τον έλεγχο των δανειστών.
Συνεπώς αν θέλουμε να εκμεταλλευθούμε προς όφελος του κυπριακού λαού τον πλούτο της κυπριακής ΑΟΖ , πρέπει να αποτρέψουμε αφενός λύση τουρκοσυνεταιριστική και αφετέρου να απαλλαχτούμε από τα δεσμά της τρόικας και των μνημονίων.
Επιπρόσθετα επιβάλλεται να στραφούμε προς την Ρωσία και να συνάψουμε σχέσεις πάνω σε αμυντικά θέματα ώστε να αποδυναμώσουμε και να ακυρώσουμε εν τέλει την επικυριαρχία των άγγλων και των αμερικανών.
Ακούει κανείς;

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.