Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Ο πόλεμος κατά του ολιγαρχικού ληστρικού συστήματος


Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι η εξουσία της ληστρικής ολιγαρχίας πάνω στις παραγωγικές δυνάμεις του λαού είναι αλληλένδετη με το θρησκευτικό φαντασιακό που επίσης περιορίζει στο έπακρο τις δημιουργικές δυνάμεις του φυσικού ανθρώπου επενεργώντας ως ένα ανάχωμα στην ανάδυση του φυσικού γίγνεσθαι στη συνείδηση.
Η εξουσία επί της συνειδήσεως εκτός του ότι την παραμορφώνει και παράγει τοξικές εμπειρίες στην ανθρώπινη ύπαρξη , εδραιώνει και νομιμοποιεί την εξουσία στο πολιτικό , οικονομικό και κοινωνικό πεδίο.
Συνεπώς η διαδικασία της απελευθέρωσης περνά πρώτον μέσα από την ανάδυση του νοητικού το οποίο παραμορφώθηκε από μια μακραίωνη σκοταδιστική παιδεία ( πνευματική βία ) , δεύτερο από την αναδιάρθρωση του φαντασιακού ώστε να εναρμονίζεται με την φύση και τρίτο από την επαναστατική σύγκρουση με τους θεσμούς της ολιγαρχίας , της δικτατορίας των ολίγων που οχυρώνονται στην τραπεζοκρατία και την συμβιωτική σχέση του ολιγαρχικού κράτους με το θρησκευτικό χριστιανικό ιερατείο.
Φιλοσοφία , τέχνη , επιστροφή στην φιλοσοφικό-ποιητική θρησκεία των πατέρων μας , επανελλήνιση και ριζική πολιτική αναθέσμιση , ανοίγουν μια πολυμέτωπη σύγκρουση με το σύστημα και τις ιδεολογίες του σπηλαίου που χρησιμοποιεί για να καθυποτάσσει τους δεσμότες του.
Ο πόλεμος κατά του συστήματος δεν μπορεί να επικεντρωθεί κατά των περιφερειακών του οχυρών αλλά πρέπει να είναι ολοκληρωτικός . Να χτυπούμε το σύστημα της τυραννίας στο νοητικό πεδίο , στο φαντασιακό και στο πολιτειακό , το οικονομικό , το κοινωνικό και το πολιτικό.
“Πόλεμος πάντων πατήρ” ( Ηράκλειτος )

Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.