Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΤΑ ΡΑΓΙΑΔΙΣΤΙΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ο πρόεδρος της βουλής κ. Ομήρου καταγγέλλει με επιστολές του στην Ευρωπαϊκή Ένωση την Τουρκία , για τη παράταση της κατοχής και όλων των βαρβαροτήτων που την συνοδεύουν . Ως εδώ όλα καλά και άγια. Χρέος του είναι να καταγγέλλει και να υπενθυμίζει στους Ευρωπαίους ότι εδώ υπάρχει κατοχή.
Όμως μέσα στο πακέτο υπάρχει και το ραβασάκι του ραγιά. Ποιο είναι αυτό το σημείωμα; Η αναφορά στο:
ομόφωνο Ψήφισμα του Σώματος της 6ης Μαΐου 2010, όπως το θέμα επιστροφής της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της τύχει χωριστής αντιμετώπισης, ως πρωτίστως ανθρωπιστικό θέμα και μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης, το οποίο θα είναι υποβοηθητικό στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.
Το Ψήφισμα, σημειώνει περαιτέρω ο Πρόεδρος της Βουλής, λαμβάνει υπόψη την πρόταση της Κυπριακής Κυβέρνησης του 2005 για άνοιγμα του λιμανιού της Αμμοχώστου και συνδιαχείρισή του από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνδυασμό με την επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της.
Η πρόταση αυτή που έγινε από τον Τάσσο Παπαδόπουλο και επαναλήφθηκε από τον νυν πρόεδρο της δημοκρατίας , είναι στην ουσία η συγκατάθεση μας για άνοιγμα εμπορικών σχέσεων της Ε.Ε. με τα κατεχόμενα αλλά και αποδοχή της κατοχής ως τετελεσμένης και αναγκαίας κατάστασης που προδικάζει τη ‘λύση» και εγκλωβίζει την κυπριακή δημοκρατία και τον ελληνισμό της Κύπρου στην αποδοχή συνιστώντος κρατιδίου.
Συνεπώς ψεύδονται οι πολιτικοί του ενδοτικού κατεστημένου όταν λένε ότι εργάζονται για μια συνολική συμφωνία λύσης. Αποδεικνύεται ότι συζητούν με διάφορα χαρτιά πάνω στο τραπέζι μα ταυτόχρονα ανταλλάζουν άλλα χαρτιά και προτάσεις δεσμευτικές κάτω από το τραπέζι και πίσω από τον παραβάν που βρίσκεται ο άγγλος υποβολέας.
η επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου , σύμφωνα με τα ψηφίσματα 550 και 789 είναι άνευ όρων και δεν προνοεί κανένα αντάλλαγμα και καμία παραχώρηση.
Η λύση της πραγματικής δημοκρατίας που είναι δίκαιη και εφικτή στις παρούσες συνθήκες κάμνει την πρόταση της ομοσπονδίας και τα τεχνάσματα των υποχωρούντων να φαίνονται όπως είναι στη πραγματικότητα : ραγιαδισμός και προδοσία.
Καλά περνάτε όμως όσο ο λαός αυτός ανέχεται να παζαρεύετε τα δίκαια του . Τι θα απογίνεται όμως πολιτικάντιδες όταν ο γίγαντας ελληνισμός ξυπνήσει από το λήθαργο του;
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.