Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΓΡΑΒΑΤΟΦΟΡΕΣ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


Πολίτη της Κύπρου, πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές. Θα το άκουσες φαντάζομαι πως οι γραβατοφόροι πίθηκοι των κομματικών μηχανισμών ,ετοιμάζονται και συσκέπτονται και συνωμοτούν για να ελέγξουν και κατευθύνουν πάλι την επιλογή σου έτσι ώστε ακόμα και η τελευταία πλάκα που χρειάζεται επιδιόρθωση στο χωριό σου , στο δήμο σου , στη κοινότητα σου , να περνά μέσα από τις αποφάσεις των κομματικών συμμοριών.
Αναγνωρίζω βέβαια την άθλια και τραγική σου κατάσταση. Έμαθες να ζεις σε στάνη και να δέχεσαι αγόγγυστα τα λακτίσματα και τους υποβιβασμούς. Περιμένεις βέβαια το διορισμό του παιδιού σου , ή την τάδε διαμεσολάβηση για τα οποία έλαβες τόσες υποσχέσεις . Όμως εγώ σου λέω ότι μπορεί να ζήσεις και έξω από το μαντρί των κομμάτων , μπορεί να γίνεις πάλι άνθρωπος ελεύθερος , φτάνει να το συνειδητοποιήσεις και να επιχειρήσεις την έξοδο.
Το πελατειακό σύστημα που εγκαινίασαν τα κόμματα με τη δική σου συνενοχή και συνεργασία ,έχει μετατρέψει την κοινωνία σου σε ένα απέραντο βουρκότοπο όπου επιπλέουν τα δυσώδη λήμματα της μετριότητας , της αναξιοκρατίας , της διαπλοκής , του υποκόσμου.
Κάνε λοιπόν την αρχή , να αλλάξεις τα πράγματα , να φτιάξεις μια καλύτερη κοινωνία , όπου οι σχέσεις μεταξύ των πολιτών της σε όλα τα επίπεδα, θα προσδιορίζονται από την δική σου θέληση. Ζήτησε σε αυτές τις κοινοτικές εκλογές τη θεσμοθέτηση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ στη γειτονιά σου , στη κοινότητα σου. ‘
Όταν ψηφίζεις κάποιο σε κάποιο αξίωμα μάθε πως δεν παραχωρείς την εξουσία σε αυτόν ανεπιστρεπτί μέχρι τις επόμενες εκλογές . Προ πάντων όμως μάθε πως δεν ΕΚΧΩΡΕΙΣ εξουσία αλλά ΕΝΤΕΛΛΕΙΣ και ΔΙΟΡΙΖΕΙΣ κάποιους ως αντιπροσώπους σου. Η πραγματική εξουσία είσαι εσύ , είναι η διαρκής εξουσία των πολιτών που μπορούν να συνέρχονται σε συνελεύσεις και να ελέγχουν τους εντελλομένους και υπό αυτών διοριζομένους.
Συνέστησε ο ίδιος τον θεσμό της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ και μέσα από αυτόν απαίτησε ΔΙΑΦΑΝΙΑ , ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ , ΙΣΙΓΟΡΙΑ , ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΑΓΑΘΟΕΡΓΟ ΕΠΟΠΤΕΙΑ , ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ .
Μπορείς να ζήσεις ελεύθερος και να κτίσεις τη κοινωνία σου με ελευθερία και αγάπη προς το καλό και το ωραίο , όμως γνωρίζω πως αυτά που λέω είναι ΟΥΤΟΠΙΑ . Έζησες ως γραικύλος πάνω από 2000 χρόνια και είναι δύσκολο έως αδύνατο να κατανοήσεις και πραγματώσεις τις έννοιες του πολίτη και της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ .Ούτως εχόντων των πραγμάτων  θα σου κτυπήσει τη πόρτα η γραβατοφόρος μαϊμού του κόμματος σου και εσύ θα ενδώσεις και θα ξεχάσεις πως είσαι άνθρωπος και πολίτης  και πάνω από όλα έλληνας.
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.