Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Η συνέχιση των συνομιλιών υπό το κράτος της βίας που ασκεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο είναι λάθος τακτική που απορρέει όχι από την ορθή εκτίμηση των δεδομένων αλλά από την προ πολλού ισχύουσα στρατηγική επιλογή του ραγιαδισμού και της υποχώρησης στις τουρκικές διεκδικήσεις.
Το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου δυστυχώς ,ακολουθεί αγγλόδουλο πολιτική γραμμή και αρνείται να αξιοποιήσει τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλει τη Κύπρο ένα κρίκο σύνδεσης της Ευρώπης με την Μέση Ανατολή και τη Βόρια Αφρική .
Ας σημειωθεί πως στα νέα αυτά δεδομένα προστίθεται και το φυσικό αέριο που εντοπίστηκε στην κυπριακή ΑΟΖ. Είναι ανόητο να νομίζουν μερικοί ότι θα αφήσει η Ε.Ε. την Τουρκία να παίξει κυριαρχικά παιχνίδια στη περιοχή και να αρπάξει τη μερίδα του λέοντος την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση διψά για ενέργεια.
Είναι λοιπόν μοναδική ευκαιρία να συνδέσουμε τη στρατηγική μας στο κυπριακό με αυτή την ανάγκη της Ε.Ε.
Και η ευκαιρία αυτή επιτάσσει την εγκατάλειψη της στρατηγικής της υποχώρησης και την προβολή της στρατηγικής της διεκδίκησης της κατεχόμενης επικράτειας της κυπριακής δημοκρατίας και της καταγγελίας της συνεργασίας τουρκοκυπρίων και τούρκων εισβολέων.
Κεντρικός άξονας της διεκδικητικής στρατηγικής πρέπει να είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που απολαμβάνει όλος ο ελεύθερος και πολιτισμένος κόσμος , η πραγματική δημοκρατία που μας στέρησε το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης με την τριχοτομική λογική του.
Μετά την αποτυχή έκβαση της γραμμής Χριστόφια, θα είναι κατάντημα να οπισθοχωρήσουμε στην χειρότερη γραμμή Αναστασιάδη ή να μείνουμε εγκλωβισμένοι στην άγονη και ύποπτη γραμμή αρχιεπισκόπου που στηρίζεται από την ΕΔΕΚ και το ΔΗΚΟ κυρίως , τη γραμμή της λεγομένης βιώσιμης λύσης που κρατά την Κύπρο αιχμάλωτη της απραξίας και του ραγιαδισμού.
Οι συνθήκες επιτρέπουν να κάνουμε ένα βήμα μπροστά προς την απελευθέρωση και αυτό το βήμα είναι η κατάθεση της πρότασης για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ όπου ο κάθε πολίτης θα έχει μια ψήφο σε ένα ενιαίο εκλογικό σώμα και όλοι οι έλληνες πρόσφυγες θα επιστρέψουν στα σπίτια τους ως και οι τουρκοκύπριοι μέτοικοι στα δικά τους ,για να ζήσουμε από κοινού σε μια Κύπρο ειρηνική υπό την εγγύηση των αρχών της ΕΥΡΩΠΑΙΚΉΣ ΈΝΩΣΗΣ.
Δεν ζητούμε να γυρίσουμε πίσω στη Ζυρίχη αλλά να πάμε ένα βήμα μπροστά από την σκλαβιά της Ζυρίχης που υπήρξε η αιτία των δεινών της Κύπρου στην ελευθερία της Ευρώπης.
Τώρα που η Τουρκία βρυχάται και όλα τα βλέμματα του κόσμου είναι στραμμένα στην περιοχή μας, είναι ευκαιρία να τεθεί στα διεθνή φόρα , η πρόταση της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ως η μοναδική πρόταση ειρήνης .
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.