Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΟΛΕΘΡΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Από τη πρώτη στιγμή της δολοφονικής εκρήξεως στο Βασιλικό ζητήσαμε (μέσα από το σχήμα του ΕΔΗΚ) την άμεση παραίτηση του Χριστόφια ως κορυφαίου πολιτικού υπεύθυνου της μαζικής εκείνης δολοφονίας.
Προειδοποιήσαμε επίσης ότι με δεδομένη την ανευθυνότητα Χριστόφια και την επιμονή του στην υποχώρηση επί του εθνικού θέματος θα έρθουν δυστυχέστερες ημέρες για τη Κύπρο την ώρα που ο λαός θα φαντασιώνεται πλούτον αμύθητο που θα εξορυχτεί από τα έγκατα της θαλάσσης υπό μορφή φυσικού αερίου.
Δυστυχώς ούτε και σε αυτό διαψευσθήκαμε. Η χθεσινή παραχώρηση του Χριστόφια της ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ του υποθαλασσίου πλούτου της ΑΟΖ της κυπριακής δημοκρατίας με το κατοχικό μόρφωμα , πριν ή μετά την λύση ,δρομολογεί δυσμενείς εξελίξεις είτε μέσα από το δρόμο μιας λύσης-διάλυσης είτε μέσα από την μη λύση.
Αν ο λαός συναινέσει δια της σιωπής του σε αυτές τις παραχωρήσεις Χριστόφια τότε θα είναι δύσκολο να ανακόψει την πορεία της καταστροφής . Διότι οι παραχωρήσεις δημιουργούν νέα δεδομένα και νέα τετελεσμένα, πράγμα που απαιτεί γιγαντιαία προσπάθεια για την ανατροπή τους . Πριν αυτές οι νέες ολέθριες παραχωρήσεις Χριστόφια ριζώσουν στο μέλλον μας ,πριν γίνουν αναπόσπαστο μέρος των επιλογών μας ,όπως μας έγινε η επιλογή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας από τις επάρατες συμφωνίες «κορυφής» του 1977 , έχουμε τον χρόνο και το καθήκον να αντιδράσουμε , να αντισταθούμε στην υποχώρηση και στο ξεπούλημα της Κύπρου στους τούρκους προς γενική μάλιστα ικανοποίηση των άγγλων και των ισραηλινών.
Να αντισταθούμε πολύτροπα ,με λαϊκές οργίλες κινητοποιήσεις . Να επιμείνουμε στην παραίτηση Χριστόφια που με φόντο το έγκλημα του Βασιλικού προβαίνει σε νέες μειοδοσίες και υποχωρήσεις ,αλλά προ πάντων να αντισταθούμε  με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ.
Να αντισταθούμε στην υποχώρηση Χριστόφια αλλά ταυτόχρονα να αποκλείσουμε την επιλογή Αναστασιάδη που θα αποβεί καταστροφικότερη.
Να αντισταθούμε με λίγα λόγια όχι μόνο με φωνές και με ταμπούρλα αλλά καταθέτοντας τη πρόταση της λύσης ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τούτο σημαίνει νε ξεπεράσουμε τις ψυχροπολεμικές αντιπαραθέσεις των πελατειακών κομμάτων της δεξιάς , του κέντρου και της αριστεράς και να μεταφέρουμε τη ν αντιπαράθεση στο εθνικό θέμα μεταξύ πατριωτικών αντιομοσπονδιακών δυνάμεων και ενδοτικών .
Ο κεντρικός στόχος της απελευθέρωσης της γης μας μέσα από την εγκαθίδρυση πραγματικής δημοκρατίας είναι ο μανικός δρόμος που θα φέρει στη πολιτική συνείδηση του λαού την ζωτική ιδέα του ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ.
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.