Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τέσσερα μεγάλα γεγονότα ετοιμάζεται να ζήσει η κυπριακή κοινωνία. Το ένα εξαγγέλθηκε από τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και αφορά στην νέα ηγεσία που ετοιμάζει για να την παρουσιάσει είπε μετά τα «Φώτα». Ο αρχιεπίσκοπος ως καλός ποιμένας του κοπαδιού του, γνωρίζει πως δεν μπορεί το κοπάδι να σκεφτεί , να θέσει αιτήματα και προγράμματα εκ των οποίων να παραχθεί κάποια λαϊκή εξουσία που να εκφράζει αυτή τη βούληση. Ως εκ τούτου σύμφωνα με την θείαν οικονομία , του δόθηκε η δυνατότητα να επωάσει και εκκολάψει στα δώματα της αρχιεπισκοπής τη νέα θεόπεμπτη ηγεσία , που με τις ευλογίες του θα οδηγήσει το ταπεινό ποίμνιο στο μαντρί του , ή άλλως , στο προορισμό του.
Το δεύτερο μεγάλο γεγονός που αναμένει η κοινωνία μας με αγωνία , είναι η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που ετοιμάζουν οι κομματάρχες μαζί με τα επιτελεία τους μέσα από αλλεπάλληλες συσκέψεις που συνοδεύονται με φαγοπότια , με γλέντια και λοιπούς μαϊμουδισμούς. Οι καιροί λένε είναι δύσκολοι και τα προβλήματα που υπάρχουν στο τραπέζι , απαιτούν εθνική ενότητα. Για αυτό θεωρούν πολύ παρακινδυνευμένο να εμπλέξουν το λαό σε εκλογές ,που δυνατόν να αναδείξει κάποια νέα πολιτική δύναμη ή να θέσει νέα προβλήματα και λαϊκά αιτήματα στο ήδη βαρυφορτωμένο τραπέζι των εθνικών προβλημάτων. Έτσι αποφάσισαν να κλείσουν για ένα διάστημα την δημοκρατία σε κελί ψυχιατρικού αναρρωτηρίου για να κάνουν πιο εύκολα τις δουλίτσες τους με τους άγγλους και τους σιωνιστές που περισφίγγουν σαν τανάλια την πατρίδα.
Το τρίτο μεγάλο γεγονός είναι οι δημοτικές εκλογές. Τα κόμματα επειδή ελέγχουν επάξια τα πάντα σε αυτό το τόπο , θα ήταν μεγάλο σφάλμα να αφή σουν το λαό να αυτοδιοικηθεί . Για τούτο φροντίζουν μεταξύ τους να τοποθετήσουν μέχρι και στο τελευταίο χωριό, τις εκλεκτές φυγούρες τους. Άλλωστε δεν θεωρούν ότι ο νήπιος αυτός και μωρός λαός θα τα καταφέρει να αυτοδιοικηθεί με λαϊκές συνελεύσεις , με διεκδικήσεις διαφάνειας , συμμετοχής στο έργο της κοινότητας , πολιτισμικής αναβάθμισης , συλλογικής ευθύνης και διεκδίκησης έστω και σε τοπικό επίπεδο. Σκέφτονται βέβαια πως αν πετύχει κάτι τέτοιο , τότε το μέλλον της δημοκρατίας των αχρείων, δηλαδή των κομματικών πελατειακών μηχανισμών θα είναι ζοφερό.
Το τέταρτο γεγονός θα είναι η επικρότηση όλων αυτών των αθλιοτήτων από τον ίδιο το λαό μέσω συνεστιάσεων και παρουσιάσεων των εκλεκτών του πελατειακού συστήματος , συναθροίσεων των κυριών για απόλαυση διαφόρων ροφημάτων , χαφιεδισμών και υποχθονίων αντιζηλιών και τέλος με το πανηγύρι των δημοτικών εκλογών όπου ο λαός θα παραδώσει την εξουσία στους κομματικούς μηχανισμούς και θα βυθιστεί στο λήθαργο μέχρι τις επόμενες εκλογές.
Αυτά τα γεγονότα αν ελάμβαναν χώρα σε μια πατρίδα με μηδενικά προβλήματα θα έδιναν αφορμές για συγγραφή κωμικών σεναρίων. Όμως επειδή συμβαίνουν σε μια κατεχόμενη πατρίδα, προκαλούν αηδία και οργή . Αηδία προς τα κόμματα και τους εξουσιαστικούς θεσμούς και οργή για την παρακμιακή κατάσταση στην οποία έπεσε ο λαός .
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.