Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

Το ελλαδικό πολιτικό κατεστημένο οδήγησε σε τραγικά αδιέξοδα τη χώρα αποδεικνύοντας και επιδεικνύοντας την ανικανότητα του και την διαπλοκή του με ολιγαρχικά ντόπια και ξένα συμφέροντα.
Η απουσία ορθής ευρωπαϊκής πολιτικής που μέσα από συμμαχίες εντός της ευρωζώνης θα έθετε τη στρατηγική των διαρθρωτικών αλλαγών υπέρ μιας πανευρωπαϊκής ανάπτυξης χωρίς την επισκίαση του χρηματοπιστωτικού συστήματος , οδήγησε τα πράγματα στο αδιέξοδο δίλημμα της παραμονής ή της εξόδου από την ευρωζώνη. Ενώπιον αυτού του διλήμματος ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο υποτάσσεται στη τρόικα με εξαίρεση την αριστερά που δεν έχει να προτείνει τίποτα το ουσιαστικό εκτός από λαϊκίστικες τοποθετήσεις που οδηγούν στο τίποτα.
Ο αγώνας πρέπει να δοθεί εντός της ευρωζώνης και της Ε.Ε. με στόχο τη πολιτική και όχι λογιστική αντιμετώπιση της νομισματικής και θεσμικής κρίσης , να δοθεί μέχρι το τέλος που δεν αποκλείεται να είναι μια αναγκαστική έξοδος από την ευρωζώνη ενώπιον της αδιαλλαξίας των χωρών εκείνων που ηγούνται της ευρωπαϊκής πολιτικής. Που σημαίνει πως απαιτούνται ταυτόχρονα ανοίγματα εκτός Ε.Ε , προς την Ρωσία και τη Κίνα αλλά και σοβαρή και εμπεριστατωμένη προετοιμασία επιστροφής στη δραχμή και εφαρμογής οικονομικού εθνικισμού.
Πως είναι δυνατόν όμως να τεθεί η γραμμή του οικονομικού εθνικισμού χωρίς ισχυρό εθνικιστικό κίνημα; Πού είναι σήμερα οι εθνικιστές; Παρήγαγαν, λένε μερικοί, στελέχη τα οποία διοχετεύθηκαν στα κόμματα της δεξιάς για να κάνουν κολοτούμπες μαζί με τον Καρατζαφέρη.
Κάθε φορά που κοιτάζουμε την κατάντια της ελληνικής πολιτικής αντικρίζουμε την κατάντια του εθνικιστικού κινήματος. Δεν βλέπω άλλη λύση . Χωρίς ισχυρό εθνικιστικό , εθνικοκοινωνικό κίνημα , είναι μάταιη κάθε σκέψη και περιττή κάθε ανάλυση των αθλιοτήτων του κατεστημένου που οδήγησε την Ελλάδα στην υποτέλεια και στο κατήφορο της καταστροφής.
Χρειάζεται ένα εθνικιστικό κίνημα που θα βασιστεί κυρίως σε αξιοκρατικές οργανωτικές δομές ώστε να μπορέσει να παράξει πολιτικό λόγο και να ξεπεράσει την αντίληψη ενός κλειστού κυκλώματος ροπαλοφόρων , αντίληψη που καταδικάζει τον εθνικισμό στο περιθώριο .
Όπως εξελίσσονται τα πράγματα στην Ελλάδα και την Ε.Ε. μόνο ένα ισχυρό , μαζικό , εθνικιστικό κίνημα θα μπορούσε να γκρεμίσει τους τοίχους του θλιβερού αδιεξόδου που οδήγησε την Ελλάδα ο πολιτικός εσμός της διαφθοράς.
Λουκάς Σταύρου

1 σχόλιο:

  1. ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ (ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ (isxys.blogspot.com) ΚΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.

    ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΟΡΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ.

    ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.