Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΙΑΊΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγεται για την εύρεση υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ αναμένονται να ανακοινωθούν σύντομα.
Η Τουρκία απαιτεί συνεκμετάλλευση αυτού του πλούτου και δείχνει ανυποχώρητη στις παράνομες απαιτήσεις της.
Η Ε.Ε. έχει να επωφεληθεί τα μέγιστα από την τυχόν εύρεση μεγάλων ποσοτήτων φυσικού αερίου .
Με αυτά τα δεδομένα που θα ολοκληρωθούν με την αναμενόμενη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ερευνών , και τις υπάρχουσες συνιστώσες, η ισχυρή αμυντική σχέση Ελλάδος-Κύπρου καθίσταται αναγκαία και επιβεβλημένη.
Η Τουρκία στη χειρότερη περίπτωση θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τους αγωγούς που την διασχίζουν για την διοχέτευση του φυσικού αερίου μέσω του εδάφους της στην Ευρώπη παρακάμπτοντας την Ελλάδα . Μια τέτοια περίπτωση , με την οποία συναινούν ανθελληνικές και εθνομηδενιστικές εν Κύπρω δυνάμεις , θα αποβεί καταστροφική για την Ελλάδα και για το έθνος.
Μια εθνική γραμμή πάνω σε αυτό το θέμα θα έθετε το πολιτικό πλαίσιο ανατροπής των επαχθών όρων του νέου μνημονίου της 26ης Οκτωβρίου και την επαναδιαπραγμάτευση του «χρέους» πάνω σε άλλες βάσεις εφόσον ερευνηθεί το πραγματικό μέγεθος του που αφορά τον ελληνικό λαό και όχι τους δολερούς τραπεζίτες.
Η Κύπρος μπορεί να σώσει την Ελλάδα αν υπάρξει εθνική στρατηγική μεταξύ των δύο κρατών του ελληνισμού .
Για αυτή την εθνική στρατηγική , επείγει να πέσει η παρούσα κυβέρνηση συνεργασίας των δοσίλογων και των τοκογλύφων.
Έχουμε δυνατό χαρτί στα χέρια μας και δεν πρέπει να το χάσουμε. Η εξέγερση κατά της τυραννίας είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης.
Εθνικιστικές και πατριωτικές δυνάμεις πρέπει να αναλάβουν την ηγεσία των δύο ελληνικών κρατών.
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.