Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ : Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΥ

Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σε χθεσινή συνέντευξη του δήλωσε πως σχεδιάζει την παρέμβαση του στα πολιτικά πράγματα της Κύπρου, με στόχο τις ερχόμενες προεδρικές εκλογές , ώστε να αποτελέσει λέει τον τρίτο πόλο της λύσης ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ .
Προς τον σκοπό αυτό ετοιμάζεται να καλέσει, αρχές του 2012 ,όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ καθώς και σωρεία προσωπικοτήτων που από κοινού θα επιλέξουν τον αξιότερο που θα περάσει στο λαό το νέο σχέδιο του ενιαίου κράτους σε αντιπαράθεση με το μικτό κράτος που προτείνουν ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ.
Βέβαια το λεγόμενο ενιαίο κράτος θα στηρίζεται κατά τον αρχιεπίσκοπο , στις αποφάσεις του εθνικού συμβουλίου του Σεπτεμβρίου 2009 που ξεκάθαρα αναφέρονται σε ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.
Δηλαδή ο αρχιεπίσκοπος δεν διαφωνεί με την ύπαρξη δύο ζωνών αυτοδιοικούμενων κατ’ ανάγκη, ούτε με τον διαχωρισμό της εννοίας του ενιαίου λαού σε δύο κοινότητες , δεδομένα που συνιστούν την ομοσπονδία. Η διαφορά του αρχιεπισκόπου έγκειται στο ζήτημα της ανάδειξης των κεντρικών αρχών του κράτους . Το μεν ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ υποστηρίζει ξεχωριστή συμμετοχή των δύο συνιστουσών πολιτειών ή αυτοδιοικούμενων ζωνών με ή χωρίς σταθμισμένη ψήφο και εκ περιτροπής προεδρία, οι δε οπαδοί του ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ προτείνουν την άμεση εκλογή με τη διαδικασία του ένας πολίτης μία ψήφος. Η πράξη αυτή δεν θα αναιρεί βέβαια την διζωνικότητα και την αυτονομία των κοινοτήτων.
Με λίγα λόγια το ενιαίο κράτος δεν είναι τίποτα άλλο από μια παραλλαγή της ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ και ΔΙΚΟΙΝΩΤΙΚΗΣ θεμελίωσης του κράτους που θα νομιμοποιήσει το πολιτικό στόχο της εισβολής που ήταν η συγκέντρωση των τουρκοκυπρίων σε μια ενιαία και αυτοδιοικούμενη εδαφική ζώνη , η οποία δεν θα παύσει ποτέ να έχει σχέσεις με την Τουρκία και να αποτελεί την πύλη διέλευσης των τούρκων από την Μικρά Ασία και εξάπλωσης τους σε όλη την έκταση της Κύπρου.
Η πρόταση του ενιαίου κράτους είναι η απάτη του συστήματος του ενδοτισμού που έχει σκοπό να κτυπήσει την εθνική αντι-ομοσπονδιακή αντίσταση δημιουργώντας ένα μέτωπο εθνικοφρόνων, ακροδεξιών και λοιπών παραεκκλησιαστικών οργανώσεων ενάντια στην εθνική πρόταση του πολύμορφου απελευθερωτικού αγώνα και της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.