Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΟΜΟΓΝΩΜΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

Ο Έρογλου δηλώνει , εκφράζοντας την γραμμή της τουρκικής κατοχής, πως η επιδιωκόμενη λύση , που πρέπει μάλιστα να πραγματοποιηθεί πριν η κυπριακή δημοκρατία προεδρεύσει της Ε.Ε. , είναι ένα «βιώσιμο συνεταιρικό κράτος» που θα αντικαταστήσει εκείνο που επετεύχθη το 1960 και κατέρρευσε κατ’ αυτόν , εξ υπαιτιότητας των ελληνοκυπρίων.
Το κοινό ανακοινωθέν της 23ης Μαΐου 2008 , Χριστόφια – Ταλλάτ, αναφέρεται επίσης σε ένα συνεταιριστικό κράτος επιβεβαιώνοντας την ταύτιση απόψεων όσον αφορά την κεντρική φιλοσοφία του κράτους , μεταξύ των κατακτητών και του πολιτικού κατεστημένου που την περίοδο εκείνη αποτελείτο από το ΑΚΕΛ , το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ.
Το κοινό σημείο , κατακτητών και πολιτικού κατεστημένου είναι η το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης. Μα αυτό το σύνταγμα ήταν πέρα για πέρα απεχθές , διότι δεν αναδύθηκε μέσα από την βούληση του λαού , ούτε έτυχε ποτέ της έγκρισης του. Μας επεβλήθη ένα σύνταγμα ως προϊόν των κατακτητικών πιέσεων και της ντόπιας προδοτικής υποχώρησης που δεν έλαβε υπόψιν της ούτε τη γνώμη της μαχόμενης ΕΟΚΑ.
Βέβαια ακόμα και εκείνο το σύνταγμα δεν ήταν συνεταιρικό όπως ισχυρίζεται ο ¨Έρογλου , διότι δεν στηριζόταν σε ξεχωριστές πολιτειακές οντότητες αλλά επέβαλλε ποσοστοτική συμμετοχή των μειονοτήτων , συμπεριλαμβανομένων των Αρμενίων και των Λατίνων οι οποίοι ουδέποτε δημιούργησαν πρόβλημα . Αντίθετα οι τουρκοκύπριοι συνωμότησαν με ένα ξένο κράτος , την Τουρκία, για να οδηγήσουν τα πράγματα στην τουρκική εισβολή και κατοχή , όπως και έγινε.
Η περίοδος από το 1960 μέχρι και την ένταξη μας στην Ε.Ε. δύναται να χαρακτηριστεί περίοδος μετά-αποικιακή που κατ’ ουσίαν έλαβε τέλος με την ένταξη μας στην Ε.Ε.
Το πρόβλημα είναι που το αγγλόδουλο κατεστημένο , περιστοιχισμένο από την εκκλησιαστικο-ιδιοτική ολιγαρχία του πλούτου , δεν θέλει να κατανοήσει αυτή την αλλαγή και να προβεί άμεσα στην αποτίναξη των καταλοίπων της αποικιοκρατίας – μετά αποικιοκρατίας , αρχίζοντας από την απόρριψη του κατακτητικού συντάγματος και την θέσμιση ενός ελεύθερου λαϊκού συντάγματος που θα μας καταστήσει πραγματικά ισότιμο μέλος με τα ελεύθερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το άθλιο πολιτικό κατεστημένο αντί να προχωρήσει στην αποτίναξη των καταλοίπων της αποικιοκρατίας , συνέχισε την πολιτική της υποχώρησης , αποδεχόμενη τις «πραγματικότητες» της τουρκικής εισβολής και αποσκοπούσα πράγματι σε ένα συνεταιριστικό κράτος που όντως θα είναι η μετεξέλιξη του πρώτου κατακτητικού συντάγματος σε ένα δεύτερο κατακτητικό σύνταγμα.
Ενάντια στα σχέδια κατακτητών και προσκυνημένων ο λαός έχει δικαίωμα και καθήκον να διεκδικήσει μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , με ένα λαό , ένα ενιαίο εκλογικό σώμα και μια εξουσία που να εκφράζει τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας .
Οι τουρκοκύπριοι που δεν δέχονται αυτή τη δημοκρατία και εξακολουθούν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα και τα σχέδια της Τουρκίας δεν έχουν θέση σε αυτή τη γη. Όσοι την αποδέχονται είναι καλοδεχούμενοι και ισότιμοι πολίτες. Αυτή είναι η δίκαιη λύση.
Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.