Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Κύπρος : υποδεχθείτε το μνημόνιο σκλάβοι


Το γλέντι των διεθνών τοκογλύφων και της ντόπιας ολιγαρχίας του πλούτου συνεχίζεται με δραματικές αποφάσεις που λήφθηκαν χθες από το Eurogroup και αφορούν σε 10 δις δάνειο τριετούς διαρκείας που θα καταβάλλεται με δόσεις ανά τριμηνία.
Κατ' αρχήν επεβλήθη κούρεμα των καταθέσεων 6,75% για καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ και 9,9 % για καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.
Επεβλήθη φόρος στους τόκους των καταθέσεων 25-30 % .
Ζητήθηκε η επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων.
Ο εταιρικός φόρος αυξήθηκε από 10 σε 12,5 %.
Υποχρεώθηκε το κράτος να πάρει τον δρόμο της εξεύρεσης ιδίων πόρων. Που σημαίνει να μεταβιβάσει εθνικό πλούτο σε ολίγους και να φορολογήσει τα λαϊκά στρώματα.
Το χρέος αυτό που θα υποβάλουν την κυπριακή οικονομία υπολογίζεται να είναι περίπου στο 100% του ΑΕΠ στο 2020. Αυτό το χρέος , οι ξένοι τραπεζίτες , το ονομάζουν βιώσιμο , διότι υπολογίζουν ότι θα πληρώνονται οι τόκοι του επαχθούς δανείου. Με λίγα λόγια βιώσιμο χρέος σημαίνει ότι ο λαός θα εργάζεται στο διηνεκές για να πληρώνει τόκους για λεφτά που θα πάρουν οι τραπεζίτες.
Με αυτά τα δεδομένα η κατάσταση της οικονομίας θα βουλιάζει ολοένα στην ύφεση και οι παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας θα υποστούν για δεκαετίες την φορολογική βία του κράτους για να τρώνε οι λίγοι με χρυσά κουτάλια.
Βέβαια αυτή την εξέλιξη την περίμενε ο κυπριακός λαός και την υπερψήφισε κατά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.
Τώρα εν κυμβάλοις ευήχοις οφείλει να υποδεχθεί το μνημόνιο και την στήριξη του τραπεζικού “του” συστήματος.
Εκείνο που απομένει στο ψηφοφόρο λαό είναι να αυξήσει τις ώρες του κατηχητικού και της διδασκαλίας της εβραϊκής γενεαλογίας στα σχολεία ,να προσεύχεται και να φιλά το χέρι των ηγετών του , διότι έρχονται ακόμα δυσκολότερες ημέρες.
Εμείς οι λίγοι περιττό να πούμε ότι ακολουθούμε το δρόμο μας.
Φωτιά στα σπαρτά της τυραννικής ολιγαρχίας.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ

1 σχόλιο:

  1. Χάρη σε σένα Λούκα γλίτωσα πολλές χιλιάδες ευρώ.Πρόλαβα και απέσυρα τις καταθέσεις μου.Να είσαι καλά που μας ενημέρωσες εγκαίρως

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.