Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Εθνικοκοινωνική αντιμετώπιση της κυπριακής πολιτικό-οικονομικής κρίσης

Η διαπλοκή πολιτικών και τραπεζιτών υπήρξε μια από τις σοβαρότερες αιτίες της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει σήμερα η Κύπρος.
Επίσης η ένταξη μας στην ευρωζώνη ήταν ένα πελώριο πολιτικό λάθος που έγινε εν γνώση των κρατούντων για να εξυπηρετήσει τραπεζικά συμφέροντα της ολιγαρχίας.
Η εγκατάλειψη των παραγωγικών επενδύσεων στο τόπο ήταν το τελειωτικό κτύπημα στην οικονομία μας.
Οι πολιτικοί άφηναν τους τραπεζίτες να χειρίζονται την οικονομία του τόπου ανεξέλεγκτα προφανώς γιατί αποκόμιζαν τεράστια κομματικά και προσωπικά οφέλη .
Όμως πίσω από αυτή τη διαπλοκή πρέπει να καταλάβουμε ότι βρίσκεται το σύστημα του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού σε αγαστή συνεργασία με τον κομματοκρατικό κοινοβουλευτισμό.
Αυτό σημαίνει πως ακόμα και αν βρούμε κάποιους από τους ενόχους της διαπλοκής και της καταλήστευσης του κοινωνικού πλούτου και τους καταδικάσουμε με τις πιο βαριές ποινές αφήνοντας το σύστημα ανενόχλητο , θα έχουμε αναπαραγωγή των ίδιων αποτελεσμάτων και ανανέωση της διαπλοκής.
Αν δεν καταλάβουμε ότι εκείνα που πρέπει να χτυπηθούν για να τεθεί επιτέλους η οικονομία σε σωστές βάσεις είναι πρώτο το καπιταλιστικό χρηματοπιστωτικό μοντέλο και δεύτερο ο κομματοκρατικός κοινοβουλευτισμός , τότε δεν θα πετύχουμε τίποτα.
Ακόμα και στις καλύτερες συνθήκες απόδοσης δικαιοσύνης , θα επιτευχθεί μια επιφανειακή εξυγίανση ενώ στο βάθος η αρρώστια του συστήματος θα προετοιμάζει νέες κρίσεις και νέα δεινά για το λαό και την πατρίδα.
Μοναδική λύση είναι η ριζική αναθέσμιση της πολιτικής κοινωνίας.
Το πέρασμα της εξουσίας στις λαϊκές παραγωγικές δυνάμεις μέσα από ένα σύστημα ανάδυσης της εξουσίας και συνεχούς άσκησης ελέγχου από την βάση της λαϊκής συνέλευσης με πυραμιδωτή ανακλητή αντιπροσώπευση .
Καταστροφή του καπιταλιστικού χρηματοπιστωτικού μοντέλου και πέρασμα σε ένα εθνικοκοινωνικό σύστημα παραγωγικής διακίνησης και ανακύκλησης του κεφαλαίου χωρίς την διαμεσολάβηση του ιδιώτη τραπεζίτη .
Ναι συμφωνούμε πως πρέπει να γίνει έρευνα και να οδηγηθούν στα δικαστήρια οι ένοχοι . Όμως αμφιβάλλουμε αν το νομικό πλαίσιο που κατασκευάστηκε από τους ίδιους τους πολιτικούς της διαπλοκής θα στηρίξει κατηγορίες και θα επιβάλει την αναμενόμενη από το λαό δικαιοσύνη.
Μόνο όταν ο λαός θα ορίζει τους νόμους του ως πραγματικός νομοθέτης η δικαιοσύνη θα καταστεί ομόθρονος της λαϊκής εξουσίας και του εθνικού συμφέροντος.
Το αστικό δίκαιο δίνει την ελευθερία στον τραπεζίτη και στο πολιτικό να καταληστεύουν το λαό . Αυτό το δίκαιο επιβάλλεται να αντικατασταθεί από το λαϊκό εθνικοκοινωνικό δίκαιο.
Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι :
η αλλαγή του χρηματοπιστωτικού συστήματος ,
η κατάργηση της τυραννίας του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού και
η αντικατάσταση του αστικού δικαίου
χρειάζεται μια νέα παιδεία στο λαό για να μπορέσει να γνωρίσει , να κατανοήσει , να επαναστατήσει με κίνητρο όχι το στομάχι του αλλά το πνεύμα που δημιουργεί πολιτείες και πολιτισμούς.
Αυτή τη παιδεία δεν θα την δώσει ποτέ το παρόν σύστημα της ολιγαρχίας , γιατί θέλει το λαό να μην γνωρίζει , να μην σκέφτεται , να μην ασκεί εξουσία. Θέλει το λαό υποταγμένο , αμαθή και χειραγωγημένο πνευματικά.
Άρα την αναγεννητική παιδεία θα την ασκήσει το μαχητικό εθνικοκοινωνικό κίνημα με την συμμετοχή του στη πολιτική πάλη μέσα από ένα κόμμα αυστηρά δομημένο με στόχο την παραγωγή του πολιτικού προγράμματος και την αναμόρφωση αυτού σύμφωνα με τις εξελίξεις με γνώμονα την ελευθερία του ανθρώπου , την λαϊκή και εθνική κυριαρχία.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος - Ε.ΔΗ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.