Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΧΥΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ-ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΤΗ ΓΗ ΜΑΣ


Ο αρμόδιος για την διεύρυνση της ΕΕ Επίτροπος Στέφαν Φούλε δήλωσε, κατά τη συζήτηση για τις εντάσεις Κύπρου-Τουρκίας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ότι «η Ευρωπαϊκή Ενωση αναγνωρίζει ως κράτος, μόνον την Κυπριακή Δημοκρατία». Συνεχίζοντας τόνισε πως ,«Η Τουρκία θα πρέπει κι' εκείνη να εργασθεί για το σκοπό της ειρήνης και της συνεργασίας στην περιοχή και έχει πολύ περισσότερα να κερδίσει από τη συνεργασία με την ΕΕ παρά με τη δημιουργία εντάσεων''.
Η Ε.Ε. μας δίνει μια κατεύθυνση την οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε. Μας λέει πρώτα από όλα πως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι το μοναδικό οχυρό μας. Αν πέσει αυτό το οχυρό , χαθήκαμε. Η γραμμή που ακολουθεί το αγγλόδουλο πολιτικό κατεστημένο που στοχεύει στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην επιβολή τουρκοσυνεταιριστικών μορφωμάτων , θα είναι η καταστροφή μας. Επίσης είναι αυτονόητη η υπεράσπιση των αρχών της δημοκρατίας στα πλαίσια της Ε.Ε. Είναι παράλογο να συζητούμε για λύσεις που αναιρούν τις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας , όπως το ενιαίο εκλογικό σώμα και ο κάθε πολίτης μία ψήφο.
Από τις δηλώσεις του κ. Φούλε παρατηρούμε ακόμα μια διάθεση υπεράσπισης της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά των τουρκικών απειλών , εντάσσοντας το πρόβλημα στα ευρωπαϊκά του πλαίσια. Από εμάς εξαρτάται αν θα αξιοποιήσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση ή αν θα παραδοθούμε στον ατσάλινο εναγκαλισμό του Ισραήλ και των αγγλικών βάσεων παρακινούμενοι από τους φιλοσιωνιστικούς κύκλους .Φυσικός μας σύμμαχος είναι η Ε.Ε. που στη προκειμένη περίπτωση , του υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου αν τελικά διαπιστωθεί στην κυπριακή ΑΟΖ , έχει άμεσα συμφέροντα να μας υπερασπιστεί αλλά και να καταστήσει τη Κύπρο φρούριο της ευρωπαϊκής βούλησης .
Η άμυνα της Κύπρου μπορεί να παρασχεθεί από τις μεγάλες χώρες της Ε.Ε μέσω διακρατικών συμφωνιών , όπως είναι η Ιταλία , η Γαλλία και η Γερμανία. Τότε δεν αποκλείουμε την συνεργασία της Κύπρου με το Ισραήλ προκειμένου να διευκολυνθεί η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου. Όμως σε καμία περίπτωση ούτε ένας ισραηλινός στρατιώτης δεν πρέπει να πατήσει τα χώματα της Κύπρου.
Είναι σημαντικό να αναπτύχθούν στη περιοχή , ευρωπαϊκά γεωστρατηγικά συμφέροντα και συνάμα να απωθηθούν μια για πάντα από τη γη μας οι αγγλικές βάσεις.
Λουκάς Σταύρου

4 σχόλια:

  1. Κε Σταύρου,

    Δεν υφίσταται πλέον Ε.Ε από τη στιγμή που επέτρεψε γεωτρήσεις από τρίτους κι από τη στιγμή που δεν κάνει τίποτε για την δημιουργία της Ελλαδικής ΑΟΖ.

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΗΣ Ε.Ε
    http://isxys.blogspot.com/2011/08/blog-post_4014.html

    Σημειώνουμε οτι η ενεργειακή απεξάρτηση της Ε.Ε είχε τεθεί ως πρωτεύων στόχος της πενταετίας που διανύουμε...

    Το τι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε οι Έλληνες, είναι άλλη πολλή μεγάλη συζήτηση. Αυτό που προέχει πάντως, για την απλή επιβίωση μας, είναι η συνειδητιποίηση οτι εσφαλμένες, προδοτικές επιλογές εχουν αφήσει ελάχιστα περιθώρια κινήσεων κι αν συνεχίσουμε να "κυβερνούμεθα" υπό αυτών ...απλώς θα εξαφανιστούμε.

    Τεράστια ευθύνη φέρει ο ίδιος ο Λαός ο οποίος αδυνατεί να καταλάβει το διακύβευμα και συνεχίζει να δείχνει ανοχή, αν όχι υποστήριξη στις προδοτικές πολιτικές και στα πρόσωπα που τις εκφράζουν και μέσω της ψήφου του...

    ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ "ΨΥΧΗ" ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ. (δίνουμε προτεραιότητα στην ψυχή).

    ΕΤΗ ΑΘΛΙΑΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, (ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ) ΣΤΟΧΕΥΑΝ, ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΙΣΩΣ ΕΝΑ ΣΟΚ ΕΠΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ. ΙΣΩΣ. ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ.

    ΕΤΣΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
    ΚΟΥΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΧΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνώ με την πλήρη γεωστρατηγική έκλειψη στην Ε.Ε , όμως στη περίπτωση της Κύπρου και της κατάργησης του ενιαίου αμυντικού μετώπου που θα στήριζε τις ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδος , φέρουν ακέραια την ευθύνη οι πολιτικοί μας.Κατά τα άλλα γνωρίζω πως ο αγώνας είναι δύσκολος , πως προσπαθούμε να διατρήσουμε τους αδιαπέραστους τοίχους του αδιεξόδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κε Σταύρου

    Παρακαλώ συγχωρήσετε την εμμονή μου στο συγκεκριμένο. ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

    Εχετε πολιτευτεί κι εσείς κι άλλοι αξιόλογοι Έλληνες με κρυστάλινες θέσεις και ουσιαστική επιχειρηματολογία. Εσείς δεν θα επιτρέπατε αυτή την κατάσταση. Εσείς θα είχατε φροντίσει να θωρακίσετε την Ελλάδα, όχι μόνο με το ενιαίο αμυντικό δόγμα, αλλά και με πάμπολες άλλες "κινήσεις" και επιλογές. Ο λαός όμως επέλεξε δια της ψήφου του την εκλογή άλλων οι οποίοι ειναι μιαροί και τιποτένιοι.

    Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε την χάραξη Εθνικής πολιτικής (οικονομία, άμυνα, κ.λ.π) από αυτά τα μιάσματα και προφανώς ο όχλος αμνών που θέλει κιόλας να λέγεται ΛΑΟΣ ή ακόμα χειρότερα ΕΘΝΟΣ, έχει ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΥΘΥΝΗ. (Ασχέτως των λόγων). Ο λαός ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ;;; ΚΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ;;; εκλέγει στην ουσία τους "σφαγείς" του...

    "ΚΑΚΙΖΩ" ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ...ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΙΣ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΕΞ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ, ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ.

    ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΑΣ.

    ΚΟΥΡΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έχετε απόλυτο δίκαιο. Από αυτήν ακριβώς τη συμπεριφορά του λαού , έρχονται δύσκολες μέρες.Το βάρος θα πέσει πάλι στους λίγους που γνωρίζουν γιατί αγωνίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.