Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Η ΘΕΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Η πρόταση του Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα με θέμα την αποδοχή ή απόρριψη του νέου μνημονίου, προκάλεσε τριγμούς στην Ευρωζώνη και την παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά. Είχαν μείνει ήσυχοι ότι η Ελλάδα μπήκε στο ψυγείο υπό την σκληρή επίβλεψη της τρόικας και έτσι δεν θα μπορούσε τουλάχιστο μέχρι το 2020 να αποτελεί συστημικό κίνδυνο.
Όμως το ΟΧΙ του ελληνικού λαού που εκδηλώθηκε σε κάθε γωνιά της Ελλάδος κατά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου άλλαξε το σκηνικό. Ο Παπανδρέου είναι ο πολιτικός που κατάλαβε πως είναι αδύνατο να εφαρμοστεί το σχέδιο υποδούλωσης το οποίο και ο ίδιος προσυπέγραψε. Ως εκ τούτου πιεζόμενος από την λαϊκή αγανάκτηση κατέφυγε στη πρόταση του δημοψηφίσματος όχι για να εκβιάσει την αποδοχή των νέων μέτρων όπως ισχυρίζονται οι πλείστοι , αλλά για να δείξει και προς το εξωτερικό και προς το εσωτερικό πως η όποια πολιτική απόφαση δεν μπορεί να μην λάβει υπόψιν την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο λαό .
Το ζήτημα είναι ποιας διαχείρισης θα τύχει , το βέβαιο ΟΧΙ του ελληνικού λαού σε ένα δημοψήφισμα , εάν τελικά πραγματοποιηθεί .
Αν στόχος είναι μια διαπραγμάτευση του μνημονίου με μερικές επιφανειακές αλλαγές , γραμμή την οποία υιοθετεί η Νέα Δημοκρατία , δεν θα έχει κανένα νόημα .
Αν όμως ο στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί το ΟΧΙ για να εξαναγκάσει την Ευρωζώνη να αναγνωρίσει το ελληνικό πρόβλημα ως δικό της πρόβλημα , άρα και να το αντιμετωπίσει με μέτρα που θα στηρίζουν την ανάπτυξη και την παραγωγή μέσα από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων και το ευρωομόλογο της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας , μαζί με άλλα μέτρα αλληλεγγύης , τότε το ΟΧΙ του ελληνικού λαού θα συμβάλει στην αναδιάρθρωση της ευρωζώνης , στη διάσωση του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι εκτεθειμένη στο κίνδυνο της κατάρρευσης.
Με τα μέτρα αυτά θα κτυπηθεί σε όλη την ευρωζώνη το χρηματοπιστωτικό σύστημα . Διότι η ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής τράπεζας αναπτύξεως θα υποχρεώσει την δημιουργία αναπτυξιακών κρατικών τραπεζών που θα χειριστούν την ανάπτυξη σε εθνικό επίπεδο που τώρα βρίσκεται στις ληστρικές διαθέσεις των ιδιωτικών τραπεζών με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα.
Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού ενδέχεται να προκαλέσει σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές στην Ευρωζώνη προς όφελος της Ελλάδος και της Ε.Ε.. Σημαντικές αλλαγές και στο ντόπιο χρηματοπιστωτικό σύστημα .Ενώ η καταφυγή στις εκλογές θα παρατείνει την ασφυκτική οικονομική κατάσταση και θα συνεχίσει τη γραμμή της υποταγής σε αλλεπάλληλα μνημόνια.
Λουκάς Σταύρου

2 σχόλια:

  1. Έτσι "δείχνει" να είναι τα πράγματα...ή μήπως πάλι δεν βλέπουμε την φάκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο λαός δεν έχει να χάσει τίποτα απο ένα δημοψήφισμα που θα επικρατήσει το ΟΧΙ. Ούτως ή άλλως δεν θέλει να υποκύψει στο μνημόνιο.Έτσι θα κλείσει το δρόμο σε όλους τους πολιτικάντηδες που περιμένουν στη γωνία να πέσει ο Παπανδρέου για να διαχειριστούν εκείνοι προς όφελος τους την υποδούλωση του ελληνικού λαού.Ένα πανεθνικό ΟΧΙ θα αποτελέσει αρχή βαθύτερων επαναστατικών αλλαγών. Αντίθετα αν πάμε σε εκλογές τίποτα δεν θα αλλάξει , τουναντίον με τις εξαγγελίες για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους θα ελληνοποιηθεί πλήρως το πρόβλημα και οι χώρες της Ευρωζώνης θα νίπτουν τα χέρια τους ενώ θα βλέπουν την Ελλάδα να κατασπαράσσεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που είναι εκτός θέματος δεν θα δημοσιεύονται.